Siirry sisältöön

Vastuullisuus

GREEN KEY

GOLDEN RESORT JA GREEN KEY

Golden Resortin majoitustoiminnalle on myönnetty kestävän matkailun GREEN KEY -ympäristösertifikaatti vuodesta 2020. Green Key on arvostettu kansainvälinen ympäristömerkki. Merkin saanut hotelli on sitoutunut majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen muun muassa tehostamalla veden- ja energiankäyttöään sekä vähentämällä syntyvää jätettä ja kierrättämällä sen tehokkaasti. Sertifioitujen kohteiden myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Tahdomme toimia Green Key ympäristökriteerien mukaisesti ja luontoa kunnioittaen, jotta tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia Tahkon riemuista ympäri vuoden vastuullisesti ja kestävästi.

LAJITTELEMME JA KIERRÄTÄMME

Jätteiden lajittelu ja kierrätys säästää luontoa. Pyrimme tekemään lajittelun sinulle mahdollisimman helpoksi: jokaisessa majoituskohteessa on lajitteluohjeet ja kierrätyspisteiden sijainnit. Lajittelemalla jätteet oikein voidaan ne hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla energiana tai muuna materiaalina.

HIILINEUTRAALI JÄTEHUOLTO

Käytämme kumppanimme Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan, ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

SÄÄSTÄMME ENERGIAA JA VETTÄ

Golden Resortin päärakennuksen energiantarpeesta 10-20 % saadaan aurinkopaneeleista ja muu käyttämämme sähkö on lähellä tuotettua. Pyrimme pienentämään energian kulutustamme käyttämällä led-valoja ja energiansäästölamppuja. Aina kun vaihdamme uuden lampun, valitsemme ympäristöä säästävän.  Käytämme Fiksuvesi-järjestelmää ja veden virtauksen rajoittimia mukavuudestasi tinkimättä.

LIIKUMME SÄHKÖLLÄ

Huoltoajot kohteidemme välillä ajetaan sähköautolla.

SÄHKÖAUTOJEN LATAUS

Golden Resortin alueelta löytyy sähköautoille 8 x 22kW:n laturia Virran operoimina.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET TUOTTEET

Siivouksessa meillä on käytössämme ekologiset tuotteet ja menetelmät, joilla puhtaan tuloksen lisäksi pidämme huolta ympäristöstä. Olemme siirtyneet pääosin paperisista käsipyyhkeistä ekologisempiin uudelleen käytettäviin puuvillapyyhkeisiin. Toimistoissa käytössämme on ympäristömerkityt toimistopaperit ja olemme vähentäneet kopiopaperin käyttöämme merkittävästi.

Vinkkejä vastuulliseen lomailuun

Jäikö sinulle kysyttävää hotellimme ympäristöasioista? Ota yhteyttä myyntipalveluumme.

Etsitkö muita Green Key -yrityksiä? Vieraile siinä tapauksessa sivulla WWW.GREENKEY.FI.

VASTUULLINEN GOLDEN RESORT

Me Golden Resortilla sitoudumme vastuulliseen liiketoimintaan.  Teemme ympäristölle myönteisiä tekoja ja päätöksiä kaikessa toiminnassamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvää mieltä aiheuttavia matkailukokemuksia, joita voi kokea hyvällä omalla tunnolla. Tuomme vastuullista toimintamallia oman henkilöstön ja asiakkaidemme tietoisuuteen. Kehitämme toimintaamme vihreämpään suuntaa yhdessä henkilöstön, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. 

Majoituskohteissamme kerromme näkyvästi kierrätyksestä. Majoituskohteissa ei myöskään ole väli- /päivittäistä siivousta tai pyyhkeiden vaihtoa, vaan kohde siivotaan vasta majoituksen päätyttyä.  

Kesällä 2022 kaikkiin huviloihin ja paritalokohteisiin asensimme ilmalämpöpumput, joiden avulla voimme pienentää CO2-päästöjämme huomattavasti. Lisäksi kahdeksan uutta sähköautojen latauspistettä sijaitsevat kohteemme parkkipaikalla ja ovat vierailijoiden käytössä. 

Golden Resort kohteemme päärakennuksessa (ravintola, kokous- ja toimistotiloja) meillä on jo nyt käytössä aurinkopaneelijärjestelmä, josta saamme hiilineutraalia sähköä tukemaan ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja.  

Vedenkulutuksen vähentäminen toteutetaan kulutusta tarkkailemalla ja kulutusta vähentävillä teoilla mm. nurmialueiden kastelua vähentämällä ja vuodevaatteiden ja pyyhkeiden pidemmällä käytöllä.

Jätteidenkäsittelyssä olemme sitoutuneet lajitteluun ja jätteiden vähentämiseen. Majoituskohteissa lajitteluun on selkeät ohjeet ja se on tehty helpoksi toteuttaa. Henkilöstölle korostetaan oikeaoppisen kierrätyksen merkitystä ja esimerkiksi ruokahävikin pienentämiseksi meillä on käytössä oikeaoppiset annoskoot.

Yksi Tahkon vetovoimatekijä on puhdas suomalainen järviluonto. Alueellamme on loistavat mahdollisuudet nauttia Savon luonnosta kestävällä tavalla. Upeat patikointireitit ovat lähellä ja niitä kehitetään yhdessä alueen kyläyhdistyksen kanssa. Myös esteettömyyden kehittäminen on tärkeää, että mahdollisimman moni voisi nauttia luonnosta. Tahkon pyöräilyreitit ovat myös luontoa kunnioittava tapa liikkua. Saatavilla on myös sähköpyöriä, että myös kaiken kuntoisilla on mahdollisuudet pyöräillä alueen reitistöillä. SUP laudat ovat kesällä suosittuja ja talvi tuo taas tullessaan laajat maastohiihtomahdollisuudet, lumikenkäilyn, sekä kestävästi operoidut rinteet, joissa mm. lumetusvesi saadaan rinteen alla olevasta Syvärijärvestä.  

Haluamme tarjota turvallisen työympäristön ja varautua ennalta mahdollisiin riskeihin. Kehitämme mm. tietoturvaosaamistamme kouluttautumalla ja seuraamalla lain ja säädösten vaatimuksia pysyäksemme ajan tasalla. Sitoudumme henkilökuntamme tasa-arvoiseen kohteluun, sekä toimimme lapsiin, teini-ikäisiin, naisiin, vähemmistöihin tai muihin haavoittuvassa asemassa oleviin ryhmiin kohdistuvaa kaupallista, seksuaalista tai muuta hyväksikäyttöä sekä kaikenlaista häirintää vastaan. Emme toimi missään yhteistyössä sellaisten toimijoiden kanssa, joiden katsotaan edes etäisesti toimivan sosiaalisesti vastuuttomasti. 

Vähimmäistasona on noudattaa lakeja ja asetuksia, mutta toimimme jo nyt monissa kestävän kehityksen alueilla omaehtoisesti lakeja laajemmilla ohjeilla ja toimintatavoilla. PNT Active Oy on omalta osaltaan kehittämässä matkailua ympäristön kannalta kestävämmäksi. Tässä meillä on mukana osaava ja motivoitunut henkilöstö ja aktiiviset asiakkaat.  

OLEMME SITOUTUNEET TOIMIMAAN KESTÄVÄN MATKAILUN EDISTÄMISEKSI 

#sustainabletahko

Meille on myönnetty SUSTAINABLE TRAVEL FINLAND -MERKKI. Olemme sitoutuneet noudattamaan Tahkon kestävän matkailun periaatteita.

Tahkon kestävän matkailun periaatteet

 1. Viestimme jo tehdyistä kestävän matkailun teoista aktiivisesti matkailijoille ja muille sidosryhmille.
 2. Edistämme sujuvien julkista liikennettä hyödyntävien matkaketjujen syntymistä. Kannustamme asiakkaita kulkemaan Tahkolla kävellen ja hyödyntämään skibussia sekä olemassa olevaa reittiverkostoa.
 3. Ohjeistamme ja opastamme majoittujia roskien lajittelussa sekä kierrätämme, lajittelemme ja vähennämme jätemäärää myös itse yhä enemmän. Varmistamme, että alueella on riittävä määrä ekopisteitä.
 4. Toteutamme energian ja vedenkulutuksen säästötoimenpiteitä ja kannustamme asiakkaita toimimaan näiden mukaisesti.
 5. Parannamme esteettömyyttä huomioiden eri kohderyhmät.
 6. Työllistämme paikallisia ja lisäämme ympärivuotisten työpaikkojen määrää yritysten välisen yhteistyön avulla.
 7. Toimimme yhteistyössä paikallisten kanssa osallistaen, yhdessä luoden ja tiedottaen mm. toteuttamalla yhteisiä tapahtumia, toimimalla yhteistyössä kyläyhdistysten, nuoriso- ja urheiluseurojen kanssa sekä kehittämällä reittejä, joista hyötyvät sekä paikalliset että vierailijat.
 8. Tunnemme alueen palvelu- ja tavarantuottajat ja hyödynnämme heidän tarjontaansa. Kannustamme myös matkailijoita ostamaan paikallisten tuottajien tuotteita.
 9. Kunnioitamme paikallista kulttuuria (perinteitä, historiaa ja tarinoita) ja hyödynnämme sitä osana palvelutarjontaa mahdollisimman aidosti.
 10. Olemme panostaneet turvallisuusasioihin ja varmistamme turvallisen toiminnan jatkossakin.
 11. Toimimme vuosi vuodelta yhä ympärivuotisemmin. Olemme kehittäneet mm. lumettoman ajan reittiverkostoamme, uusia tapahtumia ja aktiviteettituotteita kaikille vuodenajoille

Kierrätyspisteet

Tahkovuorentien kierrätyspiste: sekajäte, kartonki, metalli, lasi, muovi ja sanomalehtipaperi

Tahkolahdentien kierrätyspiste: sekajäte, kartonki, metalli, muovi, lasi ja biojäte

Golden Resortin huvila-alueen kierrätyspisteet: sekajäte, biojäte, metalli, lasi, muovi, kartonki ja paperi 

Ota yhteyttä

Kysy lisää palveluistamme tai pyydä tarjous oheisella lomakkeella.
Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.