Green Key

 

GOLDEN RESORT JA GREEN KEY

Meillä on kestävän matkailun Green Key -ympäristösertifikaatti vuodesta 2020. Green Key on arvostettu kansainvälinen ympäristömerkki. Merkin saanut hotelli on sitoutunut majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen muun muassa tehostamalla veden- ja energiankäyttöään sekä vähentämällä syntyvää jätettä ja kierrättämällä sen tehokkaasti. Sertifioitujen kohteiden myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Tahdomme toimia Green Key ympäristökriteerien mukaisesti ja luontoa kunnioittaen, jotta tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia Tahkon riemuista ympäri vuoden vastuullisesti ja kestävästi.

LAJITTELEMME JA KIERRÄTÄMME

Jätteiden lajittelu ja kierrätys säästää luontoa. Pyrimme tekemään lajittelun sinulle mahdollisimman helpoksi: jokaisessa majoituskohteessa on lajitteluohjeet ja kierrätyspisteiden sijainnit. Lajittelemalla jätteet oikein voidaan ne hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla energiana tai muuna materiaalina.

HIILINEUTRAALI JÄTEHUOLTO

Käytämme kumppanimme Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelua. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jätehuollostamme syntyvä hiilijalanjälki mitataan, ja päästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen metsityshankkeiden avulla.

SÄÄSTÄMME ENERGIAA JA VETTÄ

Golden Resortin päärakennuksen energiantarpeesta 10-20 % saadaan aurinkopaneeleista ja muu käyttämämme sähkö on lähellä tuotettua. Pyrimme pienentämään energian kulutustamme käyttämällä led-valoja ja energiansäästölamppuja. Aina kun vaihdamme uuden lampun, valitsemme ympäristöä säästävän.  Käytämme Fiksuvesi-järjestelmää ja veden virtauksen rajoittimia mukavuudestasi tinkimättä.

LIIKUMME SÄHKÖLLÄ

Huoltoajot kohteidemme välillä ajetaan sähköautolla.

TARJOAMME KOTIMAISTA RUOKAA

Olemme sitoutuneet tukemaan suomalaista ruoantuotantoa. Kotimaisia elintarvikkeita suosimalla edesautamme suomalaista työllisyyttä ja saamme puhdasta, laadukasta ja turvallista ruokaa. Kotimainen ruoka on myös ympäristö- ja ilmasto­ystävällisempää. Pyrimme pienentämään ruokahävikkiämme huolellisella suunnittelutyöllä ja hävikin seurannalla.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET TUOTTEET

Siivouksessa meillä on käytössämme ekologiset tuotteet ja menetelmät, joilla puhtaan tuloksen lisäksi pidämme huolta ympäristöstä. Olemme siirtyneet pääosin paperisista käsipyyhkeistä ekologisempiin uudelleen käytettäviin puuvillapyyhkeisiin. Toimistoissa käytössämme on ympäristömerkityt toimistopaperit ja olemme vähentäneet kopiopaperin käyttöämme merkittävästi.

 

VASTUULLINEN GOLDEN RESORT

VINKKEJÄ VASTUULLISEEN LOMAILUUN

  • Säästä energiaa sammuttamalla turhat valot ja laitteet. Lämmitä saunaa vain tarvittavalle ajalle. 
  • Suosi juomavedeksi hanavettä. Lyhennä suihkuaikaa ja sulje hana saippuoinnin ajaksi.
  • Anna autollesi vapaapäivä, käytä ilmaista Skibussia Tahkolla liikkumiseen.
  • Kannata aktiivisesti roskattomuutta. Laita jätteet oikean lajittelemalla uudelleen käyttöön.
  • Suosi paikallisia tuotteita ja palveluita.

Jäikö sinulle kysyttävää hotellimme ympäristöasioista? Ota yhteyttä myyntipalveluumme.

Etsitkö muita Green Key -yrityksiä? Vieraile siinä tapauksessa sivulla www.greenkey.fi.

Path 2Fill 1Page 1Page 1Page 1Page 1