TAHKON LUONTOHELMET

Viivähdä hetki luonnossa

Suomalainen luonto on liikkujan unelmakohde vuoden jokaisena päivänä. Tahkolla on ihanteelliset puitteet maastossa kulkemiseen monipuolisen ja kattavan reittiverkoston, hyvin saatavilla olevien reittikarttojen sekä värikoodattujen opasteiden ansiosta. Tahkolta löytyy hienoja ja rauhallisia kohteita kaiken tasoisille liikkujille. Voit tutustua Tahkon luontohelmiin oheisen oppaamme avulla. Suosittelemme tutustumaan tarkemmin myös Nilsiän alueella Pisan ja Kinahmin luontopolkuihin! 

Tahkon portaat

Suomen pisimmät portaat muodostavat suoran yhteyden Tahkon huipulle. Portaat ihastuttavat kävijöitä laskettelukauden ulkopuolella.

Lähimmät pysäköintialueet:

  • Sääskiniementie 560, 73310 Tahkovuori, josta kävellen Tahkon sillan ylitse rinteen juurelle
  • Tahkolaaksontie 1, 73310 Tahkovuori, josta kävellen rinteen juurella kulkevaa tietä pitkin Tirolille saakka.

TAHKOLAHDEN KIERROS

Esteettömään kulkuun soveltuva maisemallinen Tahkolahden kierros lähtee Tahkolahdelta, josta lahdenkierto Sandels -sillan yli ja paluu Tahkolahdelle. Reitti on merkitty sinisin opastein. Vaativuusluokka helppo. Pituus 1,5 km. Kulku tiestöä ja siltaa pitkin. Nuotipaikka Tahkolahden uimarannalla. Soveltuu myös pyöräilijöille, lastenrattaille ja pyörätuoleille.

HUUTAVAVANHOLMAN KIERROS

Kahdessa tunnissa ehtii tutustumaan Tahkon portaiden kautta Huutavanholman luonnonsuojelualueeseen. Reitti alkaa Tahkon sillalta, Tahkon portaita ylös jatkuen vasemmalle rinteiden poikki metsään. Seuraa vihreitä Huutavanholman kierros -viittoja. Vaativuusluokka keskivaativa. Pituus 4,4 km. Juurakot ja kivet voivat olla liukkaita märällä säällä. 

TAHKOMÄEN KIERROS

Koe enemmän Tahkomäen kierroksella. Nauti metsäpoluista, upeista maisemista ja Huutavanholman luonnonsuojelualueesta. Reitin kulku Tahkolahti, Panorama -tuolihissin ala-asema, moottorikelkkareittiä ylös Tahkomäelle, Huutavanholma, Nipasen kota, Peipposharju, Korpipelto, Tahkolahti. Reitti on merkattu tienviitoin ja punaisella maalilla. Vaativuusluokka keskivaativa. Pituus 14,4 km. Kuivalla kelillä reitillä pärjää lenkkareilla, mutta paikoin jyrkkien ja kivikkoisten nousujen ja laskujen vuoksi suosittelemme tukevia kenkiä. Taukopaikat Tahkon päällä, Nipasenkota ja Taukotupa.

RAHASMÄEN KIERROS

Rahasmäen kierros on pisin ja haastavin Tahkon reiteistä. Vaihtuvat maisemat siivittävät matkaasi vuoroin metsän siimeksessä, hiekkateillä ja kivikkoisilla poluilla. Reitin kulku Tahkolahti, Panorama -tuolihissin ala-asema, Hiekkoniemen kota, Rahasmäki, Välimäki, Nipasen kota, Taukotupa, Peipposharju, Korpipelto, Tahkolahti. Seuraa viittoja ja mustia merkkivärejä. Vaativuusluokka vaativa. Pituus 19 km. Soveltuu myös maastopyöräilijöille. Keväällä sekä sateiden jäljiltä polku voi olla paikoin vetinen. Taukopaikat Lastenrinteen laavu rinteen juurella, Hiekkoniemen kota, Rahasmäen laavu, Nipasen kota ja Taukotupa.

 

Tutustu majoituskohteisiimme Tahkolla! Lisätietoja info@tahkochalet.fi tai +358 17 483 200

MUISTA R E T K I E T I K E T T I !

  1. kunnioita luontoa
  2. suosi merkittyjä reittejä
  3. leiriydy vain sallituille paikoille
  4. tee tulet vain merkityillä paikoilla
  5. älä jätä roskia luontoon
Path 2Fill 1Page 1Page 1Page 1Page 1